Chiftelute in susan sau pesmet

de mirela0911 in Porc, 3 Mai 2021 | 3483 vizualizari

 

retete pascale
Pentru aceste sarbatori am pregatit si niste chiftelute, date prin seminte de susan iar pentru mofturosi, le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei. Erau mai sanatoase prajite la cuptor, dar o data pe an merge si asa.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata de porc nu foarte grasa
  • 1 cartof maricel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lg de pesmet
  • patrunjel verde tocat
  • seminte de susan
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in susan sau pesmet:

Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se framanta bine cu mana. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si pesmetul si patrunjelul verde tocat. Se omogenizeaza bine. Se da amestecul la frigider pentru o ora.

Intr-un bol adanc se pun semintele de susan, separat se pune pesmet.

Cu mainile ude se formeaza bilute, se tavalesc prin susan sau pesmet si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a lua din suprlusul de ulei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in susan sau pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

07.05.2021, 20:46

Foarte bune sunt! Imi place mult varianta cu susan!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 16:48

Anett 1

03.12.2021, 13:18

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

ieri la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.03 la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii