Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2019 | 2572 vizualizari

 

Am incercat chiftelute la cuptor...hmmm ...bunicele...dar tot mai bune sunt cele prajite...chiar si asa mai ...nesanatoase :))
Cel putin jumate din ele dispar din castron inainte de racirea complpeta ;)

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg spata de purcel tocata
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 1 leg marar verde
  • 250 g paine inmuiata
  • 5 oua
  • sare, piper, juma de lingurita cimbru
  • Secretul gustului Maggi -1 lingurita
  • pesmet pt tavalit
  • ulei pt prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume:

Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie.

Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem in 4, eliminam mijlocul cu seminte - care este buretos - si il dam si pe el pe razatoarea mare. Mararul il spalam si tocam marunt.

Adaugam toate legumele peste carnea tocata, faramitam painea inmuiata, saram, piperam, adaugam si combrul si MAggi, ouale si framantam ca sa omogenizam bine compozitia.

incingem ulei intr-o tigaie incapatoare, formam bile pe care le tavalim bine prin pesmet, apoi le aplatizam. Prajim chiftelutele pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Servim calde sau reci, cu mustar sau legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase