Chilli cu carne

de raluca95 in Vita, 7 Ian 2016 | 2557 vizualizari

 

Ce ziceti? incercam ceva nou?

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa mare tocata
  • un ardei gras mare rosu
  • un ardei mic iute (cantitatea depinde de cat de picant mancati si de cat de iute e ardeiul, al meu nu era foarte iute)
  • 400 g carne tocata de vita
  • jumatate de pahar de vin alb sec
  • 300/400 ml de supa (eu am facut-o cu un cub de vegeta)
  • o lingurita de praf de cumin (daca va place)
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • 5 linguri de pasta de rosii
  • 4/5 catei de usturoi
  • 350 g fasole rosie kidney din conserva
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli cu carne:

Incepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam vinul si dam focul mic. Cand vinul s-a evaporat, adaugam supa si condimentele (cumin, boia dulce, foaia de dafin) si dam focul mic (eu am pus si un capac deasupra). Lasam sa fiarba cam o ora jumate,sau pana cand lichidul s-a redus aproximativ la jumatate iar carnea e moale, dupa care adaugam fasolea scursa din conserva, bulionul, pasta de ardei, usturoiul si sare dupa gust si mai lasam 10/15 minute. Stingem focul si adaugam piper negru proaspat macinat. Il servim cu orez basmati simplu, fiert in apa cu sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muşchi fraged de viţel cu ceapă verde şi saute de salată verde preparate in vas Zepter