Este o reteta tipic Italiana,foarte usoara de preparat iar produsul final este exceptional!! Si vestea buna este ca e de post si pote fi consumata in aceata perioada :)
Intr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta pana nu se mai prinde de degete si de peretii lighenasului.Se acopera cu un prosop si se lasa la odihnit 30 de minute.
In timpul acesta se da drumul la cuptor la 180 de grade si se tapeteaza tava mare de la cuptor cu hartie de copt.Jumatatea de cana de zahar se pune intr-o farfurie intinsa.
Dupa ce s-a odihnit aluatul,se ia cate o biluta si se formeaza covrigei care se inmoaie cu partea externa(cea care va fi pusa in sus pe tava)in zahar.Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute.
Dupa ce s-au copt se scot pe un prosop curat si se lasa la racit.Daca vor fi depozitate intr-un recipient inchis ermetic se pot pastra mai mult timp.
Este important sa folositi ca masura acelasi pahar.Eu am folosit un pahar putin mai mare si mi-au iesit trei tavi de covrigei.
Sunt foarte buni alaturi de un pahar de vin rosu !!!