Ciocolata de casa

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2013 | 12303 vizualizari

 

Delicioasa si deloc...nevinovata :)))) asa ca va rog cu masura, daca va puteti abtine :)))
Aceasta ciocolata are o consistenta cremoasa si usor sfaramicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 200 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 10 linguri cacao
  • 2 esente rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele.

Tragem vasul de pe foc si incorporam  cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. 

Introducem mixerul vertical si omogenizam foarte bine compozitia.

Se unge o tava de Jena cu unt si apoi se toarna compozitia de ciocolata. Se lasa la rece minim 6 ore sau mai bine toata noaptea.

A doua zi o taiem si o servim. Se taie mult mai usor si mai frumos daca inainte de a o servi se pune tava la congelator 25 de minute.

 

TIPS-URI

1

Serviti-o cu alune de padure sau nuci, acestea pot fi introduse si in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]