Andra Mihail a pregătit rețeta de ciocolată cu cataif în stil Dubai – un desert oriental decadent, cu texturi crocante și arome orientale.
Pentru a face această Ciocolată Dubai - Rețeta delicioasă care te va cuceri cu aroma orientală, sunt necesare ingredientele următoare: cataif, pastă fistic, pastă tahini, ciocolată, unt.
Cum se prepara Ciocolată Dubai - Rețeta delicioasă care te va cuceri cu aroma orientală
Pregătește o tavă din silicon cu forme individuale pentru a monta acest desert.
Taie cataiful și rumenește-l într-o tigaie, în puțin unt topit. Cataiful trebuie să devină crocant și să capete culoare aurie. Atenție să nu se ardă!
Adaugă pasta tahini, crema de fistic și amestecă până la omogenizare. Lasă umplutura la răcit.
Topește ciocolata albă pe baie de aburi, apoi separă în cantități egale în două boluri mici, adaugă câte un strop de colorant alimentar în fiecare și amestecă bine până se colorează uniform ciocolata topită.
Cu ajutorul unei linguri, ia din fiecare porție de ciocolată colorată și unge pereții formelor din silicon. Pune tava în frigider ca să se întărească ciocolata.
Între timp, topește ciocolata amăruie și pe cea cu lapte, pe baie de aburi. Tapetează uniform pereții formelor de silicon cu ciocolată topită. Pune din nou tava la frigider pentru 10 minute.
După acest timp, scoate tava și umple fiecare formă cu compoziția de cataif și presează ușor să se așeze uniform. Acoperă cu restul de ciocolată topită, formând un capac, sigiland astfel desertul. Pune tava la frigider pentru o jumătate de oră.
Scoate cu atenție ciocolata din formele de silicon și pune-o pe un platou.
Garnisește cu fistic mărunțit.
Desertul se servește rece, iar combinația de ciocolată fină cu cataif crocant și arome orientale îl transformă într-o delicatesă memorabilă.