Ciolan de porc cu ierburi aromate

de ralu_ca in Porc, 7 Dec 2014 | 4983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ciolan de porc
  • piper
  • chimen
  • rozmarin
  • cimbru
  • 2 linguri miere
  • dafin
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa
  • uleu masline
  • 1 pahar vin alb
  • 150 ml supa legume
  • 2 linguri pasta tomate
  • 5 fire ceapa verde
  • 1 capatana usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc cu ierburi aromate:

Se cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora. 

Otinem o carne cu un sorici crocant bine rumenita, peste care dupa o ora adaugam amestecul de supa de legume cu  vin alb, ungem cu miere si legumele tocate se pun in vas, dar si pasta de tomate. Vasul cu friptura se introduce la cuptor approx de 4-5 ore. Din cand in cand se intoarce carnea pt a se rumeni pe ambele parti. Din cand in cand la interval de 30-45 de minute se toarna sos din tava peste carne ca sa o imbibam de arome si sa o lacuiasca mierea din compozitie. 

Este delicioasa !

TIPS-URI

1

in tava am adaugat si cateva bucati de carnat picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc neafumat la cuptor