Buna mai este ciorbita de burta te unge la suflet si la... interior . Prefer sa o prepar fara multe galbenusuri. Consider ca acestea sunt un atentat la sanatate :D . De aceasta data am ales sa pun si mai mai putin usturoi. Burta am cumparat-o de la magazinul de prezentare a unui abator care sacrifica vaci.
1
Nu recomand sa dati culoare cu morcov razuit, prajit si adugat la ciorba. va infuenta dand un gust prea dulceag.
2
Daca doriti sa dati usoara culoare se poate pisa 2-3 catei usturoi care se arunca in ulei usor incins impreuna cu cateva firicele de boia rosie . Imediat se stinge cu zeama calda si se pune in ciorba.
3
Am invatat sa fac ciorba de burta in tinerete cand am avut ocazia sa fiu in apropierea unui maestru in arta culinara. Se stia ca in Cluj se manca cea mai buna ciorba de burta la restaurantul Casei Armatei. Complimentul suprem l-am primit de la prieteni care auspu ca nici acolo nu au mancat asa ceva de bun.
4
De atunci am redus din galbenusuri, piper, ardei iute si usturoi, dorind un preparat mai light care sa fie si pe placul doamnelor/ domnisoarelor sau copiilor.
5
Pentru cei mari care doresc sa se repare, nu uitati !!!! Dati pe gat un paharel mic de tarie - preferabil de palinca. Acesta este tabietul ciorbei de burta reparatoare!!!! :D
6
Ciorba de burta este mai buna adoua zi dupa preparare cand gusturile s-au intrepatruns. Veti sti ca ati preparat o ciorba hranitoare daca aceasta rece are consistenta unei piftii [ racituri ].