Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou

de Moni_alex in Supe/Ciorbe, 10 Mar 2016 | 13785 vizualizari

 

O bunatate de ciorba!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mai mari
  • 3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o telina
  • 4 linguri ulei
  • 300 de zarzavat pentru ciorba (facut de mama mea care contine si ardei)
  • 500-700 ml zeama de varza
  • sare daca mai e nevoie
  • o legatura leustean verde
  • o legatura de patrunjel
  • un ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou:

Am curatat legumele si le-am spalat.

Am taiat marunt ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac le-am taiat bucatele mici.

 Am pus uleiul in oala in care facem ciorba si am pus legumele la calit. Am adaugat o jumatate de pahar de apa si am lasat pana s-au inmuiat legumele, dupa care am turnat 3-4 litri de apa. Am lasat la foc potrivit pana au fiert legumele.

Intre timp am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete.

Am adaugat cartofii in ciorba si am mai lasat sa fiarba 30 de minute.

Apoi am adaugat zarzavatul si am mai lasat sa fiarba 15-20 de minute.

Zeama de varza o fierbem separat si apoi o adaugam in ciorba

O mai lasam sa fiarba 15 minute si apoi potrivim gustul de sare daca mai este nevoie sa adaugam. Cand e gata oprim focul.

Am batut un ou si l-am pus in ciorba fierbinte.

Am pus leusteanul si patrunjelul taiate marunt ,am amestecat bine si am acoperit cu un capac. Am lasat -o acoperita cam 15 minute inainte sa o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu tarhon