Ciorba de Craciun

de Panacris in Ciorbe, 27 Dec 2012 | 6018 vizualizari

 

O ciorba delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morocvi 2 bucati,
  • pastarnac 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • patrunjel 1 bucata,
  • varza acra 300 g,
  • ulei de floarea soarelui,
  • piept de manzat 300 g,
  • carne tocata mixta (porc+vaca) cca. 300 g,
  • ou 1 bucata,
  • orez 1 lingura,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • leustean,
  • cimbru,
  • boia de ardei dulce.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de Craciun:

Carnea de manzat se fierbe in apa rece, cu un praf de sare, cca. 30 de minute, neacoperit. Ceapa si zarzavatul se curata, se taie julien si se pune la calit in putin ulei si apa, cca. 15 minute, neacoperit. Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga zeama de carne, carnea dezosata si varza acra taiat fideluta, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute, neacoperit.

Intre timp carnea tocata se amesteca cu oul, orezul, faina, un praf de sare si piper proaspat macinat. Din aceasta compozitie se formeaza perisoare care se fierb in ciorba de mai sus, cca 15 minute, la foc minim. Ciorba se asezoneaza, la final, cu leustean si boia dulce de ardei. Se serveste fierbinte cu ardei iute sau smantana dupa gustul fiecaruia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec