Ciorbita de praz cu cartofi

de Sidy in Ciorbe, 20 Ian 2012 | 5262 vizualizari

 

Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Si pentru ca este atat de eficient , azi am sa va ofer o ciorba foarte sanatoasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 praz
  • 2-3 cartofi albi
  • 1 morcov mic
  • 300 ml sana
  • 1 lingurita unt
  • 2 catei usturoi
  • frunze verzi de patrunjel si de marar
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de praz cu cartofi:

Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.

Curatam cartofii si ii taiem cubulete

Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici.

Usturoiul curatat il tocam marunt.

Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o culoare portocalie. Adaugam si celelalte legume, asezonam si punem 3-4 l de apa.

Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic cam 20-30 de minute.

Cand legumele sunt fierte stingem focul.

Sana o amestecam bine cu doua polonice de ciorba si apoi o rasturnam in oala.

Patrunjelul verde si mararul verde tocate marunt, le adaugam la sfarsit.

Servim ciorbita cu ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de praz cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]