Ciorba de dovlecei

de Sidy in Ciorbe, 10 Oct 2012 | 6563 vizualizari

 

O ciorba de dovlecei care se poate consuma rece sau calduta; este bine venita pe caldurile de afara .
Este hranitoare, usor de facut si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1 l lapte prins( sana)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si  se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor.

Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras.

Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand cu lingura.

Adaugam pasta de gogosari, dovleceii rasi si apa cat sa depaseasca legumele cu 4 degete.Punem si cateva crengute de marar verde.Daca aveti zer , inlocuiti cu mare incredere 1/2 din cantitatea de apa cu el...nu veti regreta, este foarte sanatos .

Asezonam ciorba si o lasam sa dea in clocot 15 minute pina se fierb legumele.

Laptele prins il amestecam in borcan cu o lingura , apoi adaugam un polonic de ciorba fierbinte  peste lapte, amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.

Stingem focul si presaram deasupra 2-3 crengute de marar verde tocat.

Nu uitati de ardeiul iute !

Se serveste calduta, cu smantana (optional).

Ciorba de dovlecei rece, este deosebit de gustoasa, mai ales daca atunci o scoti din frigider si adaugi smantana tot rece. Este racoritoare si nu transpiri, dupa ce o consumi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]