Ciorba de dovlecei

de Rahela Velicu in Ciorbe, 8 Iul 2021 | 5183 vizualizari

 

O ciorba de vara, usoara si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • fidea
  • sare
  • 1 lingura de Bors Magic
  • patrunjel/ leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins. 

 Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute.

Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 cani de apa.

Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat cuburi si fideaua si mai lasam 10 minute la fiert.  Eu am avut fidea subtire, daca folositi taietei grosi sau taietei de casa, ii puneti odata cu rosiile caci fierb mai greu.

Adaugam sare si bors, amestecam si adaugam verdeta. Stingem focul ciorbei. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]