Morcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt legumele aproape fierte
Intre timp ne ocupam de perisoare. Amestecam carnea tocata cu oul, sarea, grisul si patrunjel tocat marunt, presuram putin piper negru, apoi formam bilute mici, umezind mainile din cand in cand cu apa
Le dam drumul pe rand in supa care fierbe. Punem si rosiile tocate si lasam sa mai fiarba inca 20 minute. Intre timp gustam de sare.
Avem timp sa pregatim si taiteii. Batem oul cu sare, adaugam faina treptat si framantam un aluat vartos.
Presaram faina pe blatul de lucru si pe aluat, apoi intindem cu sucitorul pana facem o foaie subtire pe care o taiem fasii late de trei degete, Suprapunem cate trei fasii si taiem cat putem de subtire.
Dupa cele 20 minute punem borsul de putina fierbinte. Lasam sa dea din nou la fiert si adaugam jumatate din taiteii facuti. Mai fierbem 10 minute la foc mic si la final mai punem verdeata tocata marunt