Ciorba de fasole ardeleneasca

de Bya Ralu in Ciorbe, 15 Iun 2012 | 8173 vizualizari

 

Am vazut reteta pe internet si am facut-o cu mici modificari bineinteles,dar imi place mult mai mult varianta asta cu smantana,decat cea clasica!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole cu bob mic
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa rosie si 1 alba
  • 1 fir de pastarnac
  • boia dulce,vegeta,piper alb.leustean
  • tarhon verde
  • otet
  • 1 cub maggi de gaina,bors maggi cu smantana
  • 1 ciolan afumat
  • 2 linguri smantana,2 linguri faina
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole ardeleneasca:

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai greu.Se schimba 2-3 ape.intr-o apa se pune ciolanul la fiert,se adauga si fasolea,punem ceapa alba si morcovii taiati felii subtiri si cartofii taiati cubulete.Intr-o tigaie se pune la calit in ulei de masline ceapa rosie taiata marunt,dupa care se adauga in oala.Se pune cubul maggi,vegeta,piperul alb,leustean si se lasa la fiert.Cand e gata ciolanul(cand se desprinde carnea de pe os) se scoate intr-un castron,se lasa putin la racit si se taie cubulete.Se adauga in oala,iar separat intr-un castron se pune 2 linguri de faina,2 linguri de smantana si zeama din ciorba,pana se subtiaza smantana,se adauga si pastarnacul taiat felii subtiri.Se toarna in ciorba,se pune patrunjel si tarhon taiat marunt,punem putin otet si bors magic cu smantana.Se mai lasa 5 minute si se serveste cu salata de ceapa rosie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

15.07.2013, 13:04

Aurelia 07_07 1

12.01.2014, 18:10

Buna,buna !

Bya Ralu 1

12.01.2014, 21:22

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole alba