Ciorba de fasole cu tarhon

de gey in Ciorbe, 8 Mar 2015 | 3517 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa ce o pregatesc mereu cu placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2-3 cepe
  • 1 dovlecel
  • 200 gr afumatura
  • 400 ml suc de rosii
  • 3 lg ulei
  • 2 lg boia dulce
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • 3 l apa
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu tarhon:

Alegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem apuca de " Ciorba de fasole cu tarhon" in sine.

Tocam legumele si afumatura in cubulete mici. 

Intr-o oala punem la incins uleiul si calim ceapa pana aceasta devine translucida. Adaugam afumatura si lasam 2-3 minute amestecand din cand in cand. Adaugam legumele, boiaua si 2-3 cani de apa. Lasam sa dea in clocot si adaugam fasolea fiarta. Completam cu restul de apa, adaugam sarea si lasam la fiert. 

Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosii. Lasam sa dea in cateva clocote si adaugam condimentele.

Se serveste fierbinte cu ceapa rosie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de rosii il adaugam dupa ce legumele sunt fierte.

2

Dupa ce adaugam la final condimentele, acoperim cu un capac si lasam 30 min ca aromele sa se intrepatrunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si sfecla rosie