Ciorba de legume cu afumatura

de Rahela Velicu in Ciorbe, 27 Mar 2018 | 4862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2-3 cartofi
  • 500 g afumatura
  • 150 g smantana
  • 70 ml ulei
  • sare
  • marar
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu afumatura:

Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la calit.  Adaugam apa, cartofii si dovleacul dat pe razatorea mare. Eu am avut la congelator la punga amestecat cu morcov.

Lasam la fiert 25-30 de minute. Luam ciorba de pe foc si o lasam cateva minute la racorit, potrivim cu sare si sare de lamaie dupa gust. Punem smantana intr-un bol mare, adaugam in fir subtire 2-3 polonice din ciorba fierbinte si amestecam continuu.  Apoi luam cu polonicul din bol si turnam in fir subtire in cratita cu ciorba amestecand continuu. Adaugam si verdeata tocata marunt. 

TIPS-URI

1

Se poate folosi kaiser, costita afumata sau chiar carnati afumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu os afumat