Ciorba de miel reteta
Ciorba de miel cu tarhon este nelipsită de la masa de Paști. Pentru mine face parte din Delicii de Paști.
Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l.
În timpul fierberii se spumuiește.
Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele.
Legumele curățate, spălate, se toacă mărunt și se adaugă în oala de ciorbă.
Încercăm morcovul și, dacă este fiert, adăugăm orezul spălat.
Când orezul este pe jumătate fiert, adăugăm sucul de roșii și tarhonul.
Lasăm la fiert 10 minute, apoi adăugăm borșul pe care l-am fiert în prealabil.
Potrivim de sare.
Într-un castron, punem un ou pe care-l amestecăm puțin cu ajutorul unei furculițe.
Stingem focul și turnăm oul în ciorba, amestecând cu o lingură de lemn.
Leușteanul spălat și tocat mărunt se pune când ciorba s-a răcit puțin.
Să vă fie de folos!
1
Borșul se pune, după ce a fost fiert în prealabil.