Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

de Merisor in Ciorbe, 10 Dec 2015 | 8685 vizualizari

 

Pe timpul iernii, ne place sa acrim ciorbele cu zeama de varza, ca doar avem din belsug si ies tare bune.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1kg carne tocata(vita+porc)
  • 1ceapa mare
  • 1 ceasca orez(120 ml)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 3 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei rosu (eu am pus de la congelator)
  • tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza:

Punem apa la fiert. 

Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata.

Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere.

Ardeiul il vom adauga mai tarziu.

Pregatim perisoarele.

Trecem carnea prin masina de tocat impreuma cu ceapa, presaram peste amestec, sare, piper si cimbru, apoi adaugam orezul si ouale si omogenizam.

Cand legumele din vas incep sa se patrunda usor, formam perisoarele de dimensiunea unei nuci si le scufundam in vas.

Lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, la foc mediu si acoperind vasul, dupa care adaugam zeama de varza, apoi ardeiul taiat cubulete si tarhonul.

Eu pun tarhon din belsug, pentru ca imi place aroma lui, deci pun cat sa fie presarat pe toata suprafata vasului, nu pot da o cantitate exacta.

Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Eu in ciorbele acrite cu zeama de varza, nu mai adaug rosii, dar am vazut ca altii adauga.

Servim ciorba fierbinte, alaturi de o ceapa rosie sau alaturi de ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

-Licurici- 1

14.12.2015, 11:06

Ce buna-i corbita asta!

simona72 1

16.12.2015, 10:21

Nu stiu de ce, dar iarna cele mai bune ciorbe sunt cele cu zeama de varza si daca mai e si purcel proaspat taiat de la tara, ciorba devine perfecta. Zic sa luam din purcelul lui Cleme

Bunica 1

24.04.2016, 13:11

Cea mai bună ciorbă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]