Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel

de Bya Ralu in Ciorbe, 7 Oct 2014 | 5787 vizualizari

 

Cred ca am vreo 4 luni de cand trebuie sa pun reteta asta :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 praz
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • telina
  • pastarnac
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • vegeta,piper alb,leustean
  • patrunjel proaspat

Pentru perisoare:

  • carne de vita
  • 1 lingura de orez
  • sare/piper
  • putin patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel:

Ceapa se toaca marunt,telina se da pe razatoarea mare,pastarnacul il taiem rondele,la fel si morcovul si ceapa verde.
Se pun la calit pentru cateva minute cu ulei de masline dupa care se pun in oala de ciorba unde am pus apa in prelabil.
Orezul se caleste putin in ulei de masline,se pune peste carnea tocata,impreuna cu condimentele si putin patrunjel tocat marunt.
Se formeaza perisoarele,si se adauga in oala de ciorba.
Dovlecelul se taie feliute subtiri,prazul il taiem rondele,se adauga mai spre sfarsit cand carnea si legumele sunt aproape fierte.
Se adauga condimentele dupa gust si rosiile cuburi.
Cand este gata adaugam patrunjelul proaspat tocat marunt.

TIPS-URI

1

Inainte de ciorbita de bea un pahar de palinca

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet