Ciorba de peste

de Tuxedo in Ciorbe, 9 Dec 2013 | 44281 vizualizari

 

Nu stiu cat de mult va place voua ciorba de peste dar noua ne place foarte mult si imi pare rau ca nu fac mai des pentru ca este o ciorba usoara si delicioasa, numai buna in zilele cu dezlegare la peste si chiar si in timpul anului.

De data aceasta am facut cu peste alb, oceanic, nu cu peste de rau, si a iesit o minunatie de ciorba acrita cu bors si dreasa cu leustean verde!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: pentru o oala de 4 l
  • 2 pesti (500 gr fiecare, curatati de mate si solzi) eu am folosit tilapia
  • o ceapa
  • 1 morcov mare (sau 2 mai mici)
  • o radacina de telina sau 2-3 tije verzi
  • 1 pastarnac
  • 1 litru bors acru (sau dupa gust)
  • sare
  • 3 linguri orez
  • ulei (4-5 linguri)
  • 250 ml suc de rosii facut in casa
  • leustean si patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste. Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba.

Legumele se spala si se toaca marunt dupa preferinta, apoi se soteaza in cateva linguri de ulei.

Cand au inceput sa se inmoaie, le acoperim cu apa fierbinte (cam 1, 5 l) si le lasam sa fiarba.

Cand sunt aproape fierte putem sa adaugam orezul si sarea si lasam sa fiarba pana cand orezul este fiert complet. In acest moment adaugam sucul de rosii , lasam sa dea un clocot, apoi adaugam borsul si lasam sa fiarba si cu acesta. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa fierbinte, dar avem grija sa lasam loc si pentru peste

Nota: Borsul se da in fiert inainte de a-l adauga in ciorba!

Carnea de peste se adauga in ciorba la final, cand borsul a dat in fiert!, se lasa cateva minute pana cand s-a albit , se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt.

Se serveste cu mare pofta alaturi de o mamaliguta si o tuica fiarta . Eu nu am facut mamamliga dar merge si cu paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Ksenya 1

25.09.2016, 12:10

ce ar merge acum

kytz 1

14.09.2017, 11:37

Foarte bună!!!

dantes 1

28.01.2021, 08:04

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de pește