Ciorba de potroace

de La Ancuta in Ciorbe, 14 Feb 2011 | 7904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui (gat, spate)
  • 200-300 g maruntaie de pui (eu am avut pipote de curcan)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 2 pastarnaci
  • 1 telina mica
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • leustean
  • 1/2 litru zeama de varza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoie
Adaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute.
Spalam orezul bine si il adaugam in ciorba. Dupa ce a fiert orezul adaugam zeama de varza mai lasam sa dea cateva clocote.

Batem ouale intregi si le amestecam cu smantana. Adaugam supa din oala, in fir subtire si amestecam bine.
Dam de pe foc si adaugam ouale cu smantana.

Mai punem oala pe foc si lasam sa dea 2-3 clocote apoi stingem focul.

Adaugam leustean verde tocat si servim calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]