Ciorba de rosii cu perisoare de pui

de Merisor in Ciorbe, 14 Aug 2015 | 6436 vizualizari

 

Pentru ca am avut rosii bune de gradina, din belsug, am facut diverse preparate cu ele, printre care si aceasta ciorba gustoasa si aromata. Initial am vrut sa fac perisoare in sos de rosii, dar pe parcurs am optat pentru ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 600 g rosii bine coapte, de gradina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • frunze si lujeri de telina
  • un praf busuioc uscat
  • un praf cimbru
  • sare dupa gust
  • un praf piper
  • 2 foi dafin
  • 3 l apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapa
  • 100 gr orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu perisoare de pui:

Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul.

Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut impresia ca este o ciorba simpla de carne :D

Punem apa cu o lingura de sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, formam perisoarele si le scufundam in ea.

Mie imi plac perisoarele mai mari, cam cat mingea de ping pong.

Curatam legumele si le trecem prin robot, amestecate.

Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si sotam legumele in el amestecandu-le continuu sa se soteze uniform, apoi, cand acestea inghit tot uleiul, adaugam peste ele cativa stropi de supa din vas si foile de dafin.

Decojim rosiile si le trecem prin robot.

Le adaugam peste legumele din tigaie, cand acestea sunt bine patrunse, apoi presaram sare si condimente, adaugam si frunzele de telina rupte, acoperim tigaia si o lasam la foc mic aproximativ 10 minute.

Incercam perisoarele si cand sunt bine patrunse, adaugam peste ele sosul din tigaie.

Gustam ciorba, o potrivim de sare si condimente, mai lasam vasul pe foc 10 minute pentru a se asezona bine aromele, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt. 

Este o ciorba tare gustoasa si aromata, iar mie imi place in mod deosebit, rece, de la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]