Ciorba de vacuta

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 29 Aug 2010 | 17235 vizualizari

 

o ciorba de vacuta ca la mama acasa

 

INGREDIENTE

  • oase de vacuta (eu am luat unu cu carne si unu cu maduva)
  • 300 g carne de vita taiate cubulete
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 feliuta de telina
  • 1 ardei verde mic
  • 1/2  ardei rosu
  • 1 mana de conopida buchetele
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 lamaie
  • 1 cana de bors de casa
  • 2 linguri de legume uscate (by sylvia)
  • sare
  • frunze de patrunjel
  • 1 frunza de telina
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Se pun oasele cu carnea taiata cubulete  sa fiarba in apa cu sare si se spumeaza bine.

Morcovul,patrunjelul,telina se taie cubulete si se calesc in ulei apoi se pune ardeiul taiat si el cubulete .

Cand oasele cu carnea au dat cateva clocote si am spumat bine se pun zarzavaturile  calite in ulei  si se lasa sa fiarba bine toate impreuna .Se pun si frunzele de patrunjel  si telina legate cu putina ata si ceapa intreaga.Dupa 30 minute se pune si cartoful taiat cubulete si conopida desfacute buchetele mici.

Cand ciorba e gata se pune sucul de la 1 lamaie stoarsa si 1 cana de bors de casa (am pus eu )patrunjel  verde tocat si ciorba  e gata.

La final se scoate ceapa afara si oasele iar carnea de pe oase se ia jos si se pune in ciorba(e putina carnita pe oase dar e super buna)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba dreasa de gaina