Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2018 | 4558 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
 
Ce-mi place ciorba de varza proaspata.
Varza proaspata este una dintre cele mai bune legume de vara.
Fie gatita, fie cruda in salata este delicioasa si usoara.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/ciorba-de-varza-proaspata-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 4 cepe verzi
  • 1 carnat afumat
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • paprika
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare neagra de Hawaï
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat:

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. 

Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.

Se adauga ceapa si se calesc impreuna.

Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza. 

Puneti sare, piper si concentratul de rosii.

Se acopera varza cu apa clocotita. 

Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).

Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.

Serviti fierbinte cu mamaliga sau paine completa.

Decorati cu sare neagra de Hawaï. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta la ceaun