Ciorba taraneasca de porc

de adela1981 in Ciorbe, 23 Feb 2012 | 5132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr spata de porc
  • 1 morcov  
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata telina (50 gr) 
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu  
  • 100 gr mazare ( 1 mana buna)
  • 100 gr fasole verde  
  • 100 gr varza taiata
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri bulion
  • sare,
  • piper
  • zeama de lamaie/otet/ sare de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 fire patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de porc:

Taiem carnea in bucati, curatatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Punem carnea la fiert in 3 l  de apa cu putina sare si lasam sa fiarba,  se ia spuma ce se formeaza , sa fie limpede ciorbica. Intre timp calim legumele in ulei 3-4 min, apoi adaugam  in oala si lasam sa fiarba.  Cand au fiert legumele  si carnea se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat, potrivim de sare si piper daca e nevoie si acrim cu zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

Servim alaturi de o portie generoasa de smantana si  pentru iuteala, cu ardei iute murat sau proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (9)

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:36

foarte buna

iry-gabriela 1

23.02.2012, 21:50

buna ciorbica

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:42

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de coaste de porc