Ciorbita de cartofi

de mamaieelena in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 5145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina mica radacina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa maricica
  • 1 fir de praz
  • 1/2 cutie cu rosii tocate de 400 gr
  • O mina de fidea subtire(un colac)
  • 1 l.bors
  • ulei 4-5 linguri
  • 1 legatura potrivita de leustean verde
  • 4 -5 cartofi potriviti 350-400 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de cartofi:

Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu apa care clocoteste se adauga si uleiul si se pune si capacul la oala,  dupa un sfert de ora se pot pune si cartofii la fiert peste celelalte zarzavaturi.Cand totul este fiert se pot pune si rosiile tocate dar si borsul .dupa ce s-a dus spuma de la bors de deasupra fierturii,se poate pune si fideaua si verdeata aceasta din urma trebuie sa fie tocata marunt.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata