Cirese pentru iarna

de Lau in Conserve, 3 Iul 2017 | 5966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g apa
  • 1/2 lamaie
  • 100 g palinca de coacaze
  • aspirina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirese pentru iarna:

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine.

In borcane spalate si sterilizate, adaugam ciresele fara samburi, aspirina pisata, siropul fierbinte.

Adaugam palinca deasupra si inchidem capacele.

Le punem cu capul in jos, le acoperim cu un prosop si lasam la racit, pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Lau 1

05.07.2017, 21:08

miki_a 1

06.07.2017, 09:15

Interesantă rețetă! Cred că se păstrează foarte bine!

shukly 1

22.05.2018, 10:39

Palinca????? O sa le schimbe gustul, o sa fie un fel de ciresata cu palinca, in loc de alcool simplu care nu are gust. Nu cred ca e o idee buna. Plus ca nu poti face dulciuri pentru copii cu cirese alcoolizate. Ca si conserva pentru iarna cred ca ajunge zaharul si lamaia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Otet de salvie