Ciulama de ciuperci

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 1 Oct 2015 | 7971 vizualizari

 

Haleala se face si pe mute, n-ai nevoie de voce, deci am aburit-o si in seara asta......

 

INGREDIENTE

  • 650 g ciuperci champinion
  • 200 ml smantana 25 % grasime
  • 60 g unt
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura legume deshidratate (morcov, patrunjel, pastarnac)
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse.

Apoi adaugam ciupercile si punem din nou capacul peste cratita, lasam 20 min sa se inabuse, daca nu si-a lasat prea multa zeama mai adaugam 1/2 pahar cu apa. Intr-un castron punem smantana si faina cernuta si omogenizam, apoi turnam peste ciuperci, adaugam 1/2 pahar cu apa, omogenizam. Punem capacul, reducem focul la mic si lasam sa fiarba cca 15 min, dupa care adaugam lingura cu legume, potrivim de sare si piper si mai lasam la fiert cca 20 min. Servim cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute