Ciulama de ciuperci

de katty in Mancaruri de legume, 10 Feb 2020 | 4489 vizualizari

 

O reteta veche, dar mereu de actualitate. Nu sunt fan al mancarurilor cu faina, dar din cand in cand putem sa ne rasfatam cu o portie. Mai ales cand este vorba de ciuperci, care imi plac nespus de mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • marar verde
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Intr-o tigaie incintam uleiul si untul.

Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele.

Desfacem faina in putin lapte, amestecand pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam tot laptele. Turnam laptele peste ciuperci, adaugam rozmarinul, sare, piper si fierbem  acoperit  pana se leaga sosul. Adaugam smantana si mararul si mai lasam putin la foc sa se infierbante, fara a clocoti.

Servim ciulamaua cu mamaliga.

TIPS-URI

1

folositi ciuperci proaspete pentru a obtine o culoare frumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ciuperci de padure