O mancarica buna in orice moment al anului.Insotita de o mamaliguta este un deliciu.
Punem la fiert pipotele, inimile si putina sare. In alt vas punem pulpele taiate bucati potrivite cu ceapa, putina sare si cateva boabe de piper. Intre timp curatam, spalam ciupercile si le taiem in patru.
Cand sunt fierte pipotele, inimile si pulpele le scoatem din supa intr-un vas, pastrand supa pentru sosul de ciulama. Ciupercile le punem intr-un vas cu putin ulei si le sotam cca 3-4 minute, apoi adaugam pulpele, pipotele, inimile si mai gatim 2-3 minute. Adaugam 50 ml vin si lasam sa scada bine.
Intre timp pana scade bine amestecul,ne apucam de sosul pt ciulama.Punem intr-o cratita faina si o cana de supa fierbinte ramasa,amestecam bine pana se formeaza o pasta mai consistenta,dupa aceea adaugam putin cate putin supa pana ajungem la consistenta dorita.
Lasam la foc potrivit 5-6 minute,dupa care adaugam smantana si amestecul de carne cu ciuperci si mai lasam cca 2 min. amestecand frecvent.
1
Se serveste calda cu mamaliguta.