Ciuperci cu smantana

de Larisel in Mancaruri de legume, 9 Dec 2013 | 11574 vizualizari

 

Printre preferatele mele .
Scuzati prezentarea dar nu a mai avut nimeni rabdare sa aseze frumos in farfurie :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • smantana-400 g
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu smantana:

Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute.

Ceapa o tocam marunt la fel si usturoiul. Eu am pus vreo 4-5 catei de usturoi.

In tigaie punem o lingura de ulei si apoi punem ceapa si usturoiul.

Le lasam sa se caleasca un pic, cat sa se inmoaie ceapa si apoi adaugam ciupercile.

Amestecam si apoi adaugam vreo 300ml de apa.

Pregatim smantana in care punem cele 2 linguri de faina.

Dupa ce apa a scazut punem sare si piper, iar apoi punem amestecul de smantana cu faina.

Lasam sa traga cateva clocote, mai verificam gustul si gata!

Eu am servit evident cu mamaliga..nimic nu s-ar fi potrivit mai bine!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si patrunjel.

2

Am servit o data cu paine prajita, mi s-a parut interesanta combinatia.

3

Imi place sa mananc acest preparat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi