Ciuperci umplute

de Oana in Pui, 25 Ian 2010 | 11419 vizualizari

 

Senzationale!

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci mari, proaspete (champignion)
  • o pulpa de pui dezosata
  • 2 felii de kaizer
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura smantana
  • 100 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Ciupercile se curata si se spala, se desprind coditele.

Carnea de pui se taie cuburi mici, coditele ciupercilor la fel, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, la fel si kaizerul. Cascavalul se rade si verdeata se toaca fin.

Intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei, se adauga ceapa si usturoiul, se lasa cateva minute pana incepe sa miroasa frumos :). Se adauga carnea de pui si un gat de vin, in tigaie, da?? :))

Se amesteca pana carnea se albeste, apoi se adauga kaizerul, se mai lasa 2 minute, urmeaza coditele de la ciuperci si se lasa sa se inmoaie putin. La final se pune smantana, sare, piper si se lasa pe foc pana se leaga si scade. Se opreste focul, se adauga 1-2 linguri cascaval ras si verdeata.

Se umplu ciupercile cu motz :), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cascaval si cate putin unt, restul de unt se pune in tava, plus 100 ml apa. Se pune tava in cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste cascavalul.

Noi am mancat cu cartofi taranesti si carnaciori de casa si bineinteles gogosari si conopida in otet, delicios!!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie si marar verde.

2

Se poate renunta la carnea de pui, si se mai adauga cateva felii de kaizer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

rivka 1

26.01.2010, 16:53

dati-va la o parte, mancarea asta e a mea, nu va atingeti de carnaciori si de muraturi va rog...

crisad 1

27.01.2010, 08:12

diana_k 1

02.02.2010, 22:07

minunate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu piept de pui