Compot de cirese

de Ina in Sirop / Compot, 24 Iun 2015 | 16543 vizualizari

 

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra, anul asta au fost chiar sanatoase, aromate si foarte dulci, numai bune de conservat.
Dulceata mi-a facut mama-soacra :X , eu am facut compotul. Mult, ca asa mi-a zis Costel :))

 

INGREDIENTE

  • cirese
  • zahar ( o lingura cu varf la borcan de 400 g, 2 linguri cu varf la borcan de 800 g )
  • borcane
  • capace
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Curatam ciresele de codite si  le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem.

In borcanele bine spalate  se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o lingura cu varf de zahar ( sau doua, daca folosim borcane mari ). Adaugam apa avand grija sa acoperim complet ciresele ( pana aproape de buza borcanului, pentru ca la fiert apa mai scade ) .

Capsam borcanele cu capace pe care le tinem in prealabil in apa clocotita , apoi asezam borcanele in vasul de fiert al carui fund il tapetam cu hartie de ziar sau un prosop. Dupa ce asezam borcanele astfel incat sa incapa cat mai multe, adaugam in vas apa cat sa ajunga la gatul borcanelor. 

Fierbem compotul 20 minute  la foc mic  si lasam borcanele sa se raceasca usor, in vasul in care au fiert. Cand borcanele s-au racit le etichetam si le pastram in loc racoros si aerisit. 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate varia in functie de tipul cireselor si de cat de dulce preferati siropul.

2

Numarul de portii variaza in functie de tipul borcanelor si de cantitatea de cirese de care dispuneti. Eu am avut o galeata si jumatate cu cirese si mi-au iesit 32 borcane de compot ( 26 mici si 6 mari )

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni