Compot de pere intregi

de botcrina in Sirop / Compot, 28 Feb 2012 | 6001 vizualizari

 

Compotul este făcut în toamnă, din pere de la mine din grădină şi fiindcă am intrat în post, m-am gândit că un compot bun şi aromat este foarte bine venit. Sugestia acestui fel de compot mi-a oferit-o prietena mea dna. Delia, căreia îi mulţumesc mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pere întregi necurăţate
  • 200 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 litri apă
  • un vârf de cuţit de saliţin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere intregi:

Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare.

Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte tot zahărul.

Turnăm siropul peste fructe în borcan, punem capacul şi-l strângem bine.

Fierbem compotul până siropul de pe fructe devine gălbui.

Se păstrează în cămară la loc uscat şi răcoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]