Conopida cu maioneza de post

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2010 | 8182 vizualizari

 

minunata este

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 1-2 verzi ceape
  • sare
  • delicat
  • maioneza de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza de post:

Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline

Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se pune faina desfacuta cu 3 linguri de apa rece. Se amesteca bine pana se face ca o budinca groasa. Se ia de pe foc si se lasa la rece.  Dupa ce s-a racit se amestaca bine cu mustarul si zeama de lamaie. Se mixeaza, apoi se pune ulei de masline, putin cate putin, ca la maioneza normala.

Intre timp conopida se desface buchetele si se fierbe. Se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobeste bine. Se amesteca cu maioneza si ceapa tocata marunt (e super buna si cu usturoi, în schimb la piticii mei nu le place cu usturoi)

Se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

22.02.2010, 22:47

cu adevarat ,un gust nemaipomenit!

rivka 1

22.02.2010, 22:52

o da chiar ce buna e conopida! nu am mai mancat de mult o idee buna si uitasem aproape de conopida, voi face curand am retinut....

nadina73 1

22.02.2010, 23:57

e super gustoasa ,nu ve-ti regreta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute