Conopida murata

de Gicuta in Muraturi, 17 Oct 2015 | 37171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg conopida
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 morcovi (optional)
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • o cana cu zahar (cana de 250 ml)
  • 3 linguri cu varf sare de muraturi
  • o lingura piper boabe
  • 6-7 frunze de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

Conopida se desface  in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.

Morcovul se curata se spala si se taie rondele.

Hreanul se curata se spala si se taie betisoare.

Se asaza conopida in borcane (eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), se pun  rondele de morcov si betisoare de hrean.

Intr-o oala pe foc se pun apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.

Se  toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane. Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.

Se inchid borcanele cu capace, se lasa la racit, apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate