Conopida pane

de Panacris in Mancaruri de legume, 27 Iul 2012 | 3756 vizualizari

 

Din pacate doar eu savurez acest fel de mancare, in familia mea!

 

INGREDIENTE

  • conopida 1 bucata medie,
  • oua 4 bucati,
  • sare iodata
  • faina alba de grau 4-6 linguri rase,
  • lapte grasime 1,8% 200 ml,
  • ulei de floarea soarelui 500 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Conopida se desface buchetele se spala sub jet de apa rece. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, intr-un vas mare. Cand clocoteste apa se pun buchetele de conopida si se fierb cca. 10 minute, cat sa fi crocante. Se scot intr-o strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.

Intre timp ouale sa bat energic, se adauga laptele si faina in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocoloase si sa se obtina un aluat  ca de cel de clatite. Se scufunda buchetelele de conopida in amestecul de oua, lapte si faina. Se scot cu spumiera si se pun la prajit in uleiul incins, din ceaun. Se prajesc la foc mediu, pe toate partile. Se scot intr-o strecuratoare ca sa  se scurga uleiul in surplus.

Se servesc reci cu salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel”, pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de branza