Cornulete cu dulceata si nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 12171 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de drojdie
  • 1 cana de bors
  • 1/2 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 3 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (in jur de 600 gr.)
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • 1/2 borcan gem de prune
  • 150 gr. nuca macinata
  • 100 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata si nuca:

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune.

Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul.

Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam un aluat elastic.

Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, apoi rupem bucati de aluat pe care le intindem cu sucitoarea pe masa infainata si impartim apoi aluatul in 8 triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

La baza fiecarui triunghi asezam o cantitate mica de amestec de dulceturi cu nuca, rulam apoi cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt, folosim functia de coacere cu ventilatie si lasam cornuletele la copt cca 20-25 minute.

Asa fierbinti le pudram cu zahar si le servim dupa ce se racesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca