Cornulete cu prune

de papabundetot in Prajituri, 8 Sep 2013 | 4253 vizualizari

 

Mie imi place bucataria nu numai la nivelul de a gati dar si la nivel de experiment ca sa zic asa :) ,de multe ori fac experimente cu gandul…sa vedem ce va iesi si din asta.Daca produsul final se mananca si nu avem plangeri,il impartasesc si cu voi in ideea ca poate unii invata din greselile mele,altii poate nu au un anumit ingredient si vazand aici ca se poate gatesc un preparat fara a fi nevoiti sa mai mearga la cumparaturi dupa ingredientul lipsa :) asa a fost si cu aceste cornulete…un experiment de aluat care pana la final s-a dovedit a fi gustos chiar.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calda
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg prune
  • 5-6 linguri de zahar
  • scortisoara,
  • menta verde
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu prune:

Apa si zaharul le-am amestecat pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi sarea,uleiul si am turnat compozitia peste faina si am amestecat totul pana am obtinut o bila de aluat.Daca as fi avut drojdie in casa,era buna si poate cornuletele mele ieseau ceva mai pufoase,insa neavand am continuat asa cu titlul de experiment.

Prunele le-am taiat felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu zaharul,scortisoara si menta si le-am lasat la foc pana cand totul s-a legat,ca si la gem.Am dat apoi compozitia la racit si m-am intors la aluatul meu.

Am impartit bila de aluat in mai multe parti pe care le-am intins apoi cu sucitorul o parte de aluat am taiat-o fasiute cu un cutit bine ascutit.Am pus in mijlocul aluatului umplutura de prune,am tras apoi partea de aluat netaiat,apoi cel taiat si am uns deasupra cu un ou batut pentru a capata o culoare frumoasa la copt.

Am lasat cornuletele la copt pana cand s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

adry88 1

09.09.2013, 14:22

place

T I M E A 1

09.09.2013, 18:42

simona72 1

09.09.2013, 18:45

Buneeee!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca