Cornulețe cu rahat - 3

de Bunica in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 10181 vizualizari

 

Nu vă spun decât să le încercați. Cleme, sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 300 g untură
  • 700 g făină
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 vf. de cuțit sare
  • 450 g rahat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu rahat - 3:

Dojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă.

Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia.

Adaugi ouăle, laptele și untura și frămânți. Lași aluatul să se odihnească.

Cât se odihnește alatul taie rahatul in bucăți dreptunghiulare.

Iei câte o bucata de aluat, o întinzi cu sucitorul pe blatul de lucru si o tai în forma de pătrat.

Pui o bucată de rahat și rulezi. Cornulețele astfel obținute le pui în tava tpetată cu hârtie de copt și intoduci tava în cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 de minute.

Se scot din cuptor și se pudrează calde.

Se topesc în gură din primul moment.

TIPS-URI

1

Cornuletele se lasă în cuptor până se rumenesc ușor pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu rahat - 3" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete