Cornulețe cu rahat - 3

de Bunica in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 10465 vizualizari

 

Nu vă spun decât să le încercați. Cleme, sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 300 g untură
  • 700 g făină
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 vf. de cuțit sare
  • 450 g rahat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu rahat - 3:

Dojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă.

Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia.

Adaugi ouăle, laptele și untura și frămânți. Lași aluatul să se odihnească.

Cât se odihnește alatul taie rahatul in bucăți dreptunghiulare.

Iei câte o bucata de aluat, o întinzi cu sucitorul pe blatul de lucru si o tai în forma de pătrat.

Pui o bucată de rahat și rulezi. Cornulețele astfel obținute le pui în tava tpetată cu hârtie de copt și intoduci tava în cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 de minute.

Se scot din cuptor și se pudrează calde.

Se topesc în gură din primul moment.

TIPS-URI

1

Cornuletele se lasă în cuptor până se rumenesc ușor pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu rahat - 3" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat