Iar mi s-a facut pofta de cornuri,reteta de aluat,este super ,pentru ca nu trebuie aluatul lasat la dospit mai mult de 15 minute.Se pot umple cu ce dulceata preferati,pofta buna!
1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta.
2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea.
3. Se framanta aceasta compozitie de aluat si se adauga si maiaua,preparata in castronel.Se framanta cel putin 15 minute.
4.Se imparte aluatul in doua.
5.Din prima jumatate se intinde aluatul cu sucitorul,se intinde foarte usor,aluatul este elastic.
6.Se taie usor cu cutitul pe mijloc,apoi se taie triunghiuri,sistemul felii de pizza.
7.Se pune cate putina dulceata si se ruleaza de la baza la varf.
8.Se pun pe o tava de cuptor unsa bine sau cu hartie de copt.
9.Intr-un castronel, se bate bine cu furculita oul intreg.
10.Cu o pensula de bucatarie se intinde cu grija pe toata suprafata cornurilor.
11.Se lasa 15 minute pe tava inainte de a le introduce la cuptor,la 175°,pentru 20 de minute.
12.A se supraveghea coacerea,pentru ca fiecare cuptor are alt proces de coacere.
Cand sunt gata, se scot si se repeta procedura cu a doua jumatate de aluat.
1
Se pot servi si la cafea sau cu lapte .
2
Sunt foarte pufoase si delicioase.
3
Se pot umple si cu Nutella sau miere.
4
Partea de cornuri cu varful se pune in jos.