Cornuri cu Finetti

de Laly in Dulciuri, 31 Aug 2012 | 4226 vizualizari

 

Va poftesc la un cornulet cald.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 gr zahar (sau o cana plina)
  • 100 gr unt
  • 30 gr drojdie proaspata
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • finetti
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos
  • 3 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu Finetti:

Se face o maia din  drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.Adaugam esenta de rom si amestecam bine.Punem si maiaua,apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine.Incalzim untul si punem cate un pic,pana se incorporeaza tot in aluat,iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam  la crescut,circa 40-45 de minute,la loc calduros.Dupa ce aluatul a crescu zdravan,il rasturnam pe masa de lucru si il impartim 6 sau 8 in bilute aproximativ egale.Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru.Punem crema finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus.Procedam la fel cu toate bilutele.Intr-o tava punem hartie de copt.Punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut.Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile,apoi punem zahar tos pe deasupra.Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile.Eu am lasat focul mic.Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

04.09.2012, 17:31

Dolofane si rumenite Oare de ce simt pentru ele asa empatie ?

Laly 1

04.09.2012, 21:49

Vai Mihaela,pentru ca asteapta sa fie papate

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase pentru micul dejun