Cornuri cu gem de mere

de mirela0911 in Prajituri, 26 Iul 2011 | 7977 vizualizari

 

Reteta de cornuri pufoase e de la Miha. Mersi!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50g unt
  • un varf lgt. sare
  • 1 lgt coaja de portocala
  • Pt. umplutura:
  • un borcan de gem de mere
  • 3 lg nuca macinata
  • Pt. uns:
  • 1 ou
  • 2 lg lapte
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de mere:

Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata si se lasa 15 minute asa. Zaharul se topeste in laptele caldut. Ouale se bat bine, iar untul se topeste si se lasa la racit.

Se face o gropita in mijloc, se toarna laptele, untul, ouale, sarea si coaja de portocale. Se amesteca usor pana se inglobeaza toate dupa care framantam bine pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in doua. Se intind doua foi in forma de cerc, se imparte in opt triunghiuri. Pe fiecare triunghi, se pune cate o lingurita buna de umplutura facuta din gemul de mere (proaspat facut, primit de la soacra mea) si nuca macinata. Se ruleaza spre varf, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa cateva minute sa creasca. 

Oul se bate cu cele doua lg de lapte, se pune zaharul vanilat si se bate bine. Se ung cornurile si se da la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post