Nu facusem de mult cornuri desi cam toti din casa papa asa ceva, in special piticii
Aluat cu branza de vaca si unt mai facusem la niste placintele care-mi placusera tare mult, de aluat dospit nici nu mai zic, dar sa combin branza de vaca in aluat dospit inca nu incercasem. Pot sa va zic doar c-a iesit unul dintre cele mai grozave aluaturi, usor de modelat si super pufos dupa copt. Nu se intareste DELOC crusta nici dupa ce cornurile se racesc. Am facut 18 bucati si toate s-au mancat intr-o dupa amiaza
Sa le testati si voi, sunt perfecte pentru pachetelul de scoala/gradinita. Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca
Aluat
Umplutura
Aluat.
Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca.
Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!) si incepe sa adaugi putin cate putin omogenizand amestecul. Cantitatea de lapte nu este fixa, aceasta depinzand de puterea de absorbtie a fainii, de aceea adaugi cate putin si te opresti atunci cand ai obtinut un aluat ferm , elastic. Mai adaugi lapte doar daca-ti vine greu la framantat si aluatul este mult prea tare.
Rastorni aluatul pe masa de lucru infainata si-l framanti timp de 15 minute. Daca devine lipicios mai poti unge mana cu ulei, ca nu te vede nimeni )).
Pui aluatul inapoi in bol il acoperi si-l dai la frigider pentru o ora – o ora si jumatate.
Umplutura este variabila.
Eu am amestecat gem de prune cu nuca macinata (si aici depinde cat de legat este gemul, de asta nu va pot da o cantitate fixa). Puneti mai intai cateva linguri de nuca iar daca mai este cazul mai adaugati. Un plus de gust capata amestecul si cu o lingura de cacao, dar este optional.
Cateva cornuri le-am umplut cu ciocolata amestecata cu nuca, ramase de la o alta prajitura dar puteti pune cate o patratica de ciocolata intreaga in mijlocul bucatii de aluat, apoi rulati.
Scoateti aluatul de la rece si-l impartiti in doua bucati egale. Fiecare bucata o modelati in forma rotunda apoi o aplatizati cu sucitorul intinzand o foaie pe care o taiati pe mijloc intai in doua, apoi in patru, si asa mai departe . Depinde cat de mari/mici doriti sa modelati cornurile.
Puneti cate o lingura de umplutura si incepeti sa rulati incepand cu partea mai lata si ajungand la varful bucatii de aluat.
Asezati cornurile formate in tava tapetata cu hartie de copt , preincalziti cuptorul , mai lasati cornurile 10 minute la cald apoi le introduceti in cuptor la foc mediu.
Le lasati pe treapta de mijloc pana capata culoare pe talpa apoi le mutati pe treapta superioara pana se rumenesc frumos.
A doua tava de cornuri am uns-o cu ou batut (nu tava, cornurile ) ) dar la fel de bune au fost toate .