Coronita cu Ceva Fin si branza feta

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2013 | 4208 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 gr. faina
  • 150 gr. unt moale (la temperatura camerei)
  • sare dupa gust
  • 1/2 cub drojdie
  • putina apa calduta (cca 70-100 ml)

Umplutura:

  • 1 cutie branza Ceva Fin pufos
  • cca 100 gr. branza feta

Decor:

  • seminte de mac
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu Ceva Fin si branza feta:

Aluatul se pregateste amestecand ingredientele. N-am dat cantitatea exacta de apa pentru ca aceasta poate diferi in functie de tipul de faina folosit. Asta o simtiti la mana, cand framantati aluatul, care-i cantitatea care va este necesara.

Intindem aluatul pe masa infainata, decupam un cerc dupa forma tavii pe care dorim sa coacem tarta. Il lasam la dospit, asezat pe tava cca 10 minute.

Asezam aluatul pe dosul tavii, mijlocul in forma de stea cu ajutorul unui pinten .... acestea vor fi petalele pe care le vom intoarce peste umplutura (pentru o intelegere exacta, vezi foto).

Umplutura se prepara amestecand Credma de branza Ceva Fin si pufos cu branza feta. Se aseaza pe marginea aluatului in jurul tavii apoi se intorc petalele peste umplutura.

Se unge cu ou batut si se presara mac apoi se da la cuptor, la temperatura moderata pana capata aspect de rumen (170 grade, cca 30 minute).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu Ceva Fin si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

simona72 1

08.09.2013, 09:44

Ce faina si buna este!! Bravo Claudito!!!! Ma faci sa ma apuc de bucatareala de dimi...da ma opresc ca totusi este sarbatoare....sau sa vin la tinr daca mai este??

laura_n 1

08.09.2013, 15:44

ce frumusete, ce bunaciune!

diaconta 1

08.09.2013, 23:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogaci cu cașcaval