Coronita de iaurt cu capsuni

de amalia01 in Prajituri, 2 Iun 2014 | 3221 vizualizari

 

Asa cum spuneam de curand, capsunile sunt fructele mele preferate. Asa incat am profitat de aroma lor si ziua de 1 iunie pentru a crea un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • - 500 g capsuni
  • - 400 ml iaurt
  • - 4 linguri rase de zahar praf
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 3 plicuri de gelatina alimentara (30g)
  • - 700 ml apa rece
  • - 1 plic gelatina pentru decor
  • - 50 ml sirop de capsuni
  • - 12 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de iaurt cu capsuni:

Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului si adaugi zaharul pudra. Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece.

Intre timp, tapetezi forma de coronita cu folie alimentara. Cand gelatina este umflata, o pui pe foc mic si amesteci continuu, pana cand se lichefiaza, cu grija sa nu fiarba, fiindca se va taia. Adaugi gelatina la compozitia de iaurt cu frisca, in fir subtire si amesteci usor, cu o lingura. Torni jumatate din compozitie in forma, asezi capsunile si apoi adaugi restul de crema.

Din 25 ml de sirop si 200 ml de apa prepari un sirop in care inmoi piscoturile si le asezi peste crema. Dai la rece pentru 3 ore.

Rastorni coronita pe un platou si indepartezi forma si folia. Bati restul de frisca si ornezi. Asezi capsuni si apoi prepari gelatina pentru decor: amesteci praful cu 2 linguri rase de zahar si lichidul format din 25 ml de sirop si 200 ml de apa; pui la foc mic si fierbi 1 minut; torni gelatina peste fructe.

Servesti coronita taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de iaurt cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone si capsuni