Coronita umpluta

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 5710 vizualizari

 

Merita irosit timpul

 

INGREDIENTE

Pt forma de coronita:
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 250 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • grasime si pesmet pt forma
  Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita umpluta:

-Se unge forma si se tapeteaza cu pesmet. Se incinge cuptorul la 180 grade.
-Se separa ouale, se freaca untul cu zaharul galbenusurile, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu sare si se adauga la compozitie cu ajutorul unui tel.
-Aluatul se toarna in forma si se coace 35-45 de minute in cuptorul incins.
-Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
-Se taie cu un cutit in trei
-se pune crema (se poate insiropa), si se asambleaza. Se toarna ciocolata topita desupra
-se da la frigider 30-60 min, apoi se poate taia

 

Crema:

-freci zaharul cu ouale si cacaoa
-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza
-separat amesteci untul cu 7 lg zahar
-le amesteci cu crema racita

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]