Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot

de mihaelar63 in Slow Cooker, 7 Aug 2017 | 4432 vizualizari

 

Dedic aceasta costita dragei noastre Cleme pe care am sarbatorit-o. Fara motiv si fara intentie, am preparat ieri costita de purcel, cred ca asa trebuia :D. Am folosit pentru preparare aparatul slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Ultima etapa puteam sa obtin o costita mai lipicioasa si mai aspectoasa, dar nu am vrut sa denaturez gustul carnii proaspete.
 Fara egoism, nu prea as fi impartit costita aceasta cu altcineva :D !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita porc proaspat taiat
  • 1 crenguta salvie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 pahar cidru mere
  • sare
  • piper
  • pireu cartofi
  • cartofi 
  • sare 
  • lapte 
  • patrunjel verde 
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot:

  1. Spalati crenguta de salvie.
  2. Ceapa se spala si se taie inele.
  3. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala.
  4.  Curatati costita de porc de grasimea in exces.
  5. Bucatile de costita se spala si se asaza in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l.
  6. Sarati, piperati, asezati peste carne ceapa si jumatate din usturoi.
  7. Turnati deasupra cidrul.
  8. Puneti capacul si selectati pe programul ,, high'', preparare 4 ore.
  9. Nu a fost nevoie chiar 4 ore, eu am scos dupa 3.5 ore costita care era perfect patrunsa, oasele moi ale purcelusului se puteau manca usor.
  10. Mi-a placut fragezimea data de acest mod de preparare, dar si faptul ca si-a pastrat forma, desi a fost indelung fiarta.
  11. Am gustat si am mai sarat putin.
  12. Costita am feliat-o in bucati mai subtiri, le-am uns cu usturoi pisat si le-am prajit usor in tigaia teflonata pana au capatat rumeneala.
  13. Garnitura am preparat din cativa cartofi taiati, fierti cu sare, lapte indoit cu apa si usturoi. La sfarsit, am adaugat si patrunjel verde tocat.
  14. Am servit costita de porc cu garnitura de pireu de cartofi si salata asortata.
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Timpul de preparare este mare, dar rezultatul si gustul este deosebit.

2

Datorita gatirii lente la temperaturi sub 100 grade celsius, se pastreaza mai bine nutrientii din mancare.

3

Cateva informatii despre aparatul folosit .https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black

4

Perfect de folosit slow cooker Crock-Pot intr-o zi calduroasa. Nu degaja atata caldura ca la prepararea clasica.https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot