In continuarea provocarii lansate de Delikat si ale sale condimente 100% naturale, va prezint o reteta preparata la slow cooker Crock-Pot.
Am impletit aroma exoticului ienibahar cu putin cimbrisor si gustul dulce-acrisor al visinelor din gradina parintilor mei.
Ienibaharul seamana cu piperul, dar este mai putin iute si mai mult aromat, adus in Europa de catre Cristofor Columb tocmai din Caraibe. Ienibaharul Delik'at provine din Mexic, iar cimbrisorul din Polonia.
Pentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare.
Pui uleiul in wok si, cand este bine incins, arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.
Cand costitele sunt gata, torni vinul, iar dupa o jumatate de minut, adaugi visinele si condimentele. Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Acoperi cu capacul, setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.
Cand timpul a expirat, adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.
Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic, cca 30 de minute. Stingi focul, adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el. In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut, adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.
Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi.